Met de 32 km van vandaag richting Vlaardingen is de afstandspiek in het schema bereikt. De omstandigheden voor de aanval op de afstand en het kunnen genieten van de Vlaardingervaart omgeving ervaarde menigeen als ideaal. Het was 14 gr aan de start, een mooie blauwe lucht met wolkenpartijen en een koelend briesje.

De benodigde warmte kwam weer ouderwets van de verzorgende zijde van Petra en Trudy. Annie bood dit keer fietsend haar diensten aan behoeftige lopers aan, die mede/of voornamelijk ?, daardoor ongeschonden tot 27 km geraakten.

Het voordeel van de laatste stap na de afstandspiek is dat het de weken erna eenvoudiger zou moeten zijn. Te beginnen volgende week met “slechts” ?! 30 km in de omgeving van de duiventil. En met bijkomend voordeeltje dat de zomertijden zijn vervallen en er weer als vanouds om 9 uur gestart wordt. Ook de startgolven slaan we een weekje over, want de dames van de zorg blijven staan waar ze beginnen en wij zwerven daar in rondjes omheen.

Het zijn wel de Bieslanddagen volgende zondag, daarom start en finish bij de duivenclub. Vertrek om 9 uur, geen startgolven.