Het was maatwerk wat de lopers vanochtend via het schema en de route aangereikt werd. Vanaf de duivenclub werden er verschillende ronden van ca. 6 km aangeboden, met als middelpunt het tankstation van Annie, Jan en Trudy. (Petra zit in Gambia om gieren te fotograferen. Ze wilde weleens echte aan haar tafeltje hebben zei ze).

Afhankelijk van trainingsdoel, vorm of motivatie konden lopers aldus eenvoudig de te lopen afstand bepalen. En gekozen werd er. Uiteindelijk bleek twee ronden het minimum en vijf, 30 km !, de max. 42 enthousiastelingen bezondigden zich er aan, genoten van de frisse start, doch puften aan de finish dat de zon de temperatuur voor het lekkere gevoel toch iets te veel had laten stijgen. De eindconsumpties van de crew compenseerden dat ongemak echter ruimschoots, dus uiteindelijk vertrok een ieder lekker huiswaarts.

Martin Westerhof ook waarschijnlijk. Hij werd bij de afdronk door Mireille geadviseerd zich eens bij een kraker te melden om van zijn hamstring-/rugblessure af te komen. Volgens Mireille hebben de therapeuten het probleem in een paar minuten opgelost. Één gaat er op je rug zitten, de tweede trekt aan je linkerbeen en de derde geeft een rukkie aan rechts. Tot slot draaien ze je even in de vorm van een wokkel et voila, weg pijn en lopen maar. Als Martin volgende week voorop loopt, zal het advies wel opgevolgd zijn.