De opwarming van de aarde stond even stil vanochtend. Het was voor sommigen autoruiten schrappen, voor anderen bibberen op de fiets en voor allen koukleumen voor de start van 16 km. Het was krap 3 gr en die werden gepareerd met lange broeken, thermo shirts, jacks en zelfs handschoenen werden hier en daar ingezet.

Eenmaal onderweg bleek echter al snel dat het zonnetje, de blauwe lucht en relatief korte afstand veel energie opleverden en het op deze eerste koude dag heerlijk lopen was. De route bij aanvang door het bos, parallel aan Viruly, was mooi, met lekkere loopondergrond en ging soepel over in de strakke paden van het Floriade park.

De lopers liepen lekker dus. Het crew trio echter moest maximaal acteren om plezier uit te stralen. De enige warmte die het ervaarde kwam van de zelf gebrouwen koffie en de gebruikelijke dankbetuigingen van hun favoriete klanten. En voor die laatsten staan ze er elke week, dus hoorde je het trio (weer) niet klagen.

Volgende week ongetwijfeld hogere temperaturen en een kortere afstand. Iets om je op te verheugen en misschien wel aan op te warmen.