Het is een dankbaar onderwerp tijdens het lopen, het praten over het weer. Het was vandaag niet anders maar wel in positieve zin. Het bleek nl. met de 13 gr aan de start en de vochtige zuurstof inname heerlijk om te lopen. De opdracht was bovendien slechts 14 km over bekende paden en daar ziet allang geen enkele loper meer tegenop. Ook de nieuwkomers boezemde de afstand geen angst in want zij liepen soepel mee en integreerden probleemloos tussen de ca. 35 aanwezigen.

Onder de grauwe hemel moest het zonnetje dit keer komen van Martin en Eric met hun verhalen over de Curacao marathon van vorige week. Ze liepen daar ’s nachts, tussen 160 andere starters, veel in het donker en met 28 gr. De finishers medaille is binnen doch het was een zware opgave geweest zeiden ze. Raar eigenlijk want 14 dagen daarvoor liepen ze dezelfde afstand nog in Athene, dus de vorm had er wel moeten zijn.

Achter het snoeptafeltje schitterde Petra nog door afwezigheid, vulde Jan het gat in de bediening en voegden Annie en Trudy charme toe aan Jan zijn functionaliteit.

Het liep bijna als vanzelfsprekend allemaal op rolletjes. Voor de twijfelaars over een nieuwe uitdaging wellicht een geruststellende gedachte. Gewoon komen dus volgende week voor een nieuw begin van de marathontraining. Plezier gegarandeerd.