Jo ho, jo ho, riepen de Kerstmannen al rinkelend met de bel bij de verzorgingsposten om maar vooral de aandacht van de lopers op hun aanwezigheid te vestigen. En de lopers genoten ervan en waardeerden de speciale interesse van de Noordpool reizigers (of zijn ze van Groenland of Finland ?). Het werd er aan de posten bijna te gezellig van, met een bovengemiddeld consumptieverbruik tot gevolg. Petra hield gelukkig een oogje in het zeil, digitaliseerde de gezelligheid, maar stuurde tegelijkertijd de atleten weer op pad.

Het trainingsschema dicteerde dat het pad vandaag 21 km lang was, richting Den Hoorn. Ca. 60 man/vrouw had zich ervoor aan de start gemeld. Ze zeiden het niet maar velen hoopten waarschijnlijk stiekem door de langere afstand nog wat extra calorie├źn voor de feestdagen te verbranden. Als het gelukt is, hadden ze wel pech als ze na afloop nog koffie hebben gedronken. Want onze vrienden van Du Midi trakteerden ons op appeltaart en kerstkrans ter verhoging van de a.s. feestvreugde en afsluiting van het jaar. Als dat de hele week zo doorgaat herkennen we elkaar volgende week wellicht niet meer.

Dan starten we zo nodig volgende week maar met een voorstellingsrondje en daarna de 16 km trip. Maar let op, vertrek en aankomst zijn bij de duivenclub en we sluiten af met erwtensoep, oliebollen en gluhwein. Alles geheel kosteloos. Maar . . . voor de verzorging in de komende trainingsperiode zijn vrijwillige bijdragen weer van harte welkom. Contant aan de dames van de crew of direct op de rekening van de stichting (zie site).

Fijne dagen en tot volgende week.