Zo het boek is gesloten en over een paar dagen starten we een nieuwe episode. Hoe dat verliep en zal gaan lopen heeft “Grrh” treffend voor ons beschreven in zijn stukje hiernaast/-onder. Rest voor de correspondent de happening van vanochtend en de laatste kilometers van het jaar in de herinnering te archiveren.

Het waren er maar 16 die “laatste”, doch met een grote aantrekkingskracht op de 72 (!) aanwezigen. De extra kerstcalorieen waren misschien de reden, of de wederom te lopen route richting het Buytenpark, over die heel lange Veenweg en door Nootdorp, terug op het nest in de duivenclub. De ware reden voor zoveel enthousiasme zal echter wel de eindejaarswarmte van het duivennest geweest zijn.

Jan’s inmiddels befaamde erwtensoep stond daar al pruttelend op inname door de lopers te wachten. Vergezeld door lachende oliebollen en hete gluhwein. Het was culinair smullen aan gepast gedekte tafels. De aanwezigen realiseerden zich direct, dat kan nooit zonder onze crew !

Jan Lansbergen riep ze/de crew daarom naar voren en sprak Annie, Jan, Petra en Trudy namens alle lopers hartelijk toe met overhandiging van een aardigheidje voor alle uren en inspanningen in 2018. Ze voelden zich er verlegen bij, de crew leden, doch glommen toen de lopers ze ter afronding en bevestiging van hun waardering op een seconden lang klaterend applaus trakteerden.

Het zit erop. Koester de herinnering en doe je best voor nieuw plezier. Prettige jaarwisseling.