Ze kwamen met 80 man/vrouw sterk uit alle hoeken en gaten vanochtend voor het vertrek in startgolven voor het rondje Oostmeerpolder. De bulk van de aanwezigen ging voor het maximum van 25 km, een minderheid voor 18, 14 of 10. In ieder geval allemaal respectabele afstanden op een grauwe zondagmorgen.

In het bijzonder voor de atleten die zich warmlopen voor de Rotterdam uitdaging was het een uitstekende training. 10 gr was de temperatuur en kan het ook in april wel zijn. Wind en regen completeerden het plaatje. De sterke tegenwind op lange stukken van de rit maakte de uitdaging compleet en zorgde zelfs af en toe voor ademnood, opwindend gehijg, maar ook zware benen. Als je de gezelligheid wegdenkt, leek het net een echte training.

Dat was het natuurlijk ook, een training. Want sinds de start half december zitten we alweer in de echt lange afstanden en werd vandaag de eerste piek bereikt. En ook het moment even een stap terug te doen. Dus volgende week “slechts” 18 km. Doch voor hen die een ander ritme aanhouden toch 28 km. Maar dan wel in startgolven te vertrekken. Veel keuzeplezier !

n.b.

Lees ook het verslag van Grrh hieronder/-naast.