De overtreffende trap van nat werd vandaag bereikt. Conform de weersverwachting was de nattigheid geen verrassing, maar in tegenstelling tot kou of warmte weet je als loper nauwelijks hoe je erop te kleden. De 7 graden starttemperatuur kon de 53 starters nog wel bekoren. De slechts 16 te lopen kilometers ook. Maar die voortdurende nattigheid van boven en opspattend van onder maakte het op momenten net effe wat minder leuk.

Hoe merkwaardig is het dan dat er tussen het gesop van de als verzopen katten dartelende amateur talenten uitsluitend de gebruikelijke onzin uitgekraamd werd en er geen wanklank te horen viel ? Niet. Niet merkwaardig dus, want de intrinsieke motivatie van de Lekker gelopen! leden is hoog. En blijft automatisch op niveau als je zelfs tijdens het geplens bij iedere stopplaats door stralende en lachende verzorgsters ontvangen wordt. Regenpetje af daarom vandaag voor Annie en Petra.

Volgende week nog geen zonnetje waarschijnlijk, wel 27 km richting Zoetermeer. Dus in ieder geval iets om je op te verheugen. (En startgolven!)