Het was glad vanochtend op bepaalde delen waar de zon zich nog niet had kunnen melden. Er ging er in ieder geval één onderuit. Maar dat was een fietser met één hand aan het stuur en in de andere iets waar tegen gepraat kan worden. Daar hebben we geen meelij mee dus. Wel liep het gelukkig goed af. Marc Crombaghs had ook geluk trouwens. Zwaar vermoeid van zijn loopje fietste hij slingerend over de Noordeindseweg huiswaarts. Tot ergernis van de met 7 min/km volgende auto’s. Als chauffeursblikken konden doden, hadden we de vermoeide slingeraar volgende week zeker niet meer gezien.

Verder aan de koffie na afloop eigenlijk uitsluitend vrolijke loopverhalen. Hoewel, die ene lange helft van de twee, Erik, zat er helemaal doorheen. De gelopen 30 km vielen hem zwaar. Waarschijnlijk omdat hij voorgaande twee zondagen niet had meegelopen zei hij en trainen in de week volgens hem een overbodige activiteit is. Daar hoeven we dus ook geen meelij mee te hebben.

Zo zie je wat omstandigheden als gladheid, lange afstand en vermoeidheid met een mens kunnen doen. Voor de rest waren de 47 starters positief over de ervaring van de dag. De verzorgende dames tapten er ouderwets op los, de temperatuur met 1 a 2 gr was prima voor de energiehuishouding, de route leuk en deels mooi en de loopmaatjes uitermate gezellig. Wat een mazzel dat volgende week gedurende 30 km weer te kunnen ervaren.