Volgens de experts hebben we nog heel wat regen nodig om het grondwaterpeil weer op orde te krijgen. Die experts zullen zich aan de weersverwachting voor vandaag dan ook wel verkneukeld hebben. Onze lopers daarentegen keken over het algemeen op basis van diezelfde verwachting met zorg naar de loop van vandaag. 30 km van start tot finish in de regen is nou eenmaal niet waar je naar uitkijkt voor het uitoefenen van je hobby.

Maar, jammer voor de experts, voor de lopers viel het mee. Het hemelvocht wist de lopers wel te benatten, doch was nauwelijks van invloed op de geleverde prestatie. Desondanks mag “prestatie” in dit geval wel in hoofdletters geschreven worden. Want 30 km lopen en dat je hobby blijven noemen, blijft uitzonderlijk. Dat geldt ook voor onze maatjes die vanochtend dezelfde afstand in hetzelfde weer in Schoorl liepen. Ook voor hen complimenten dus.

En zullen we onze verzorgsters ook nog even een complimentje geven ? Als volgezogen sponzen ruimden zij na ca. drie en een half uur hun tafeltje af, laadden de auto in, om in de hoogste versnelling huiswaarts te keren. Zij liggen nu waarschijnlijk onder de radiator, op te drogen en op te warmen. Met glimlach vanzelfsprekend.

Volgende week 32 km en . . . er is zon voorspeld.

N.b.
Du Midi meldde dat het de laatste weken niet helemaal goed gaat met het afrekenen van de consumpties. Bij het betalen ontstaan positieve en negatieve verschillen omdat niet precies de juiste consumptie wordt afgerekend. Let er daarom op a.u.b. dat de diverse koffies verschillende prijzen hebben en de juiste consumptie(s) worden afgerekend.