Fris, vrolijk, haren gekamd, sportkleding in de vouw netjes om het lichaam en loopschoenen nog onbevuild en strak gestrikt, zo stonden de liefhebbers aan de start
voor het dagje uit richting Vlaardingen. De goede zin spatte ervan af. Tegen de 32 km werd niet opgekeken. Het weer was dan ook perfect en de te lopen route bovengemiddeld mooi.

Nee, niet alle starters gingen voor de volledige rit. Ook 15 en 20 km toeristen verlieten Uylenburg rond 9 uur. Dit waren tevens de (relatief) frisse finishers. Natuurlijk kon je aan de eindstreep wel zien dat ze een inspanning geleverd hadden.

Maar in vergelijk met de aankomst van de bezoekers aan Vlaardingen kon je zien dat die laatsten tot het gaatje gegaan waren en mentaal (een beetje) geleden hadden. De laatste meters leken zij sjokkend af te leggen, de koppies toonden ingevallen wangen met snotterige neuzen. En de kleding tot slot vertoonde geen spoor meer van de snelle outfit van een paar uur eerder. Zelfs de verzorgsters bleken de lichamelijke aftakeling met hun wonder middeltjes blijkbaar niet te hebben kunnen voorkomen. Maar goed ook misschien. Want als je 32 km hebt gelopen mag iedereen zien dat je een wereld prestatie hebt geleverd. Verdien je de complimenten van de omgeving, mag je best een beetje moe zijn en trots op je buitengewone conditie. Applaus daarvoor !