De beloning ligt altijd aan de eindstreep. In de vorm van voldoening, een medaille of bijv. het vrij komen van “feel good” hersenchemicaliën. Vandaag kwam daar nog een extra element bij; het Du Midi terras genot. Voor die laatste ervaring moest wel eerst 21 km (of sommigen korter) gelopen worden, via Den Hoorn naar Schipluiden en langs de Kruithuisweg retour.

Onderweg waren de omstandigheden voor de liefhebbers al ideaal. Windstil, een strakke blauwe lucht en een heerlijk helder zonnetje dat het comfort gevoel beschermde tegen de relatief lage temperatuur. De eerste verhalen over strand-, fiets- en wandelvoornemens kwamen los. Anderen verheugden zich op tuin-en huisklussen in korte broek of de tuinstoel met boek en, jawel, een wijntje binnen handbereik.

Dat was lekker lopen zo en binnen de kortste keren was met dank voor de goede zorgen aan de dames van de catering, de finish bereikt. Daar zorgde het geliefde zonnetje voor een mediterrane aanblik van het terras en bleek plots van vermoeide benen nauwelijks meer sprake. Zonnecrème werd niet gesmeerd, maar met de bekende consumpties binnen bereik werd er wel genoten. Algehele conclusie, het lopen was lekker, het terras echter ook.