Dat was natuurlijk geen hardlopen vanochtend. Dat was recreëren in de omgeving van Delfgauw. Windstil en een blauwe lucht en enkele graden boven nul. Ideaal voor het op gang brengen van de lichamelijke motoriek.

72 Starters dachten er blijkbaar zo over of ervoeren het kort voor het vertrek bij Uylenburg om 9 uur. Voor de optimale ontspanning was een route van 20 km richting Schipluiden uitgerold met horecapunten onderweg, toevallig ook dit keer om de ca. 5 km.

In één groot gekleurd lint van lopers werd er vertrokken. Langzaam bij aanvang om het lichaam gedoseerd op temperatuur te brengen. Maar ook goed gehumeurd, met dank aan de omstandigheden. Parallel aan de opwarming van vlees en spieren kwam ook de geest los en nam het kakelvolume toe. Bij aanvang niet, toen en beetje en pas tegen het einde werd er merkwaardig genoeg over de a.s. marathon gesproken. Het was typerend voor de sfeer, doch duidt ongetwijfeld ook op groot zelfvertrouwen onder de aanwezigen over het slagen van de missie over twee weken.

Over twee weken ? Ja, ook deze tijd is weer gevlogen. De trainingsmaanden liggen voorlopig in de vergetelheid. De natte outfit is inmiddels waarschijnlijk bijna droog. Kortom, kom maar op met die marathon op 7 april !

Volgende week sluiten we het officieel af met de laatste 10 km van het schema. Start en vertrek zijn bij de Duivenclub. Met gezellige nazit en . . . waarschijnlijk de start voor het broeden op nieuwe uitdagingen.