De marathonners van vorige week uit Ibiza, Rotterdam en Wenen die vandaag aan de start verschenen liepen nog wel een beetje met hun hoofd in de wolken. En terecht want hoewel een groot deel van hen al een flink aantal 42 km races op het cv heeft staan, de prestatie blijft heel bijzonder. Voor de marathon debutanten (want zonder ervaring) geldt dat zelfs in overtreffende trap.

Misschien dat die wolken om het hoofd, lees euforie, een beetje warmte afgaven en zo het herstel van de lange afstandinspanning bevorderden. Want voor de overige starters was het om 9 uur ronduit koud. De oosten wind tegen op het eerste rechte stuk van het 14 km parcours hielp bovendien ook niet om snel in een comfortabel ritme te komen.

Maar als het niet de omstandigheden zijn die vlot voor een lekker ritme zorgen, dan toch wel de praatjes die na stap één vanaf de start rondgaan onder de lopers. Standaard wordt er sowieso na de eerste verzorgingspost niet meer over een stroeve start of ritme gesproken. Onderzocht wordt nog of dat het effect is van de toegediende pepmiddelen of van de immer vrolijke verzorgsters die zelfs zonder bananen (vergeten!) lekkere maaltijden weten te serveren.

Volgende week Pasen en misschien wel eitjes bij de verzorgingsposten. Maar in ieder geval start vanaf de duivenclub !