Het is bijna een klassieker, het rondje Hoornbrug. Vanaf Uylenburg één keer links- en één keer rechtsaf en je loopt al langs De Vliet naar de brug. Natuurlijk, er zit een paar kilometer tussen vanaf de start naar het water. Maar dat zijn mooie opwarm meters en het rennen langs het water is in ieder jaargetijde een aangenaam vooruitzicht en eenmaal bereikt een prima looppad met perfect zicht op het rustgevende water.

29 lopers zagen dat wel zitten en vertrokken kort gekleed en in ca. 15 graden gehuld, voor ruim 14 km naar de eerste verzorgingspost langs het water op 4,5 km van het vertrekpunt. Waar het overigens wel even schrikken was als je gewend bent je voeding onderweg uitsluitend door charmante en glimlachende dames uitgereikt te krijgen. Petra en Annie bleken nl. een spaarzame verlofdag opgenomen te hebben en vervangen te zijn door alleskunner Jan. En ja dat is toch een ander plaatje als je daar niet op rekent.
Maar de service was er niet minder om en Trudy deed extra haar best de klanten op het gemak te stellen.

Onbezorgd konden de lopers vervolgens de tocht voortzetten, genietend van de roeiers op het water, die het gemis aan wielrenners ruimschoots compenseerden met hun enthousiast gedrag.

Bij de tweede verzorgingspost stond Jan zelfs te glimlachen ! Het was dus maar kort vandaag, maar met dank aan elkaar, er is intens genoten.