Je zou na de hitte van afgelopen week toch denken dat vocht niet meer bestaat en alle levende organismen tot op de nerf of het bot zijn uitgedroogd. Maar dat bleek toch niet waar vanochtend. Want tijdens het lopen en zeker aan de finish bleken de poriƫn van de lopers zich maximaal te hebben geopend en een oneindige hoeveelheid vocht af te geven. Dat moet dan het bekende luie zweet zijn zou je zeggen. Van sommigen zou je dat heel misschien kunnen denken, maar van de meesten van de ca. 40 gestarte atleten is bekend dat het harde werk(st)ers zijn. Wie weet waar dat vocht dan wel vandaan komt ?

Dat Annie, Petra en Trudy met hun verzorging altijd gepast inspelen op de omstandigheden verbaast inmiddels bijna niemand meer. Voor vandaag was er dan ook extra pols- en nekwater ingeslagen en beschikbaar. Bij de afname hoeveelheid kreeg je overigens bij een enkele loper de indruk dat het zijn/haar eerste wasbeurt van de week was. Alleen de zeep en shampoo ontbraken nog.

Crewlid Petra had die extra waterconsumptie waarschijnlijk al voorzien en tegen haar man gezegd, “ga jij deze keer maar lekker met al die zware waterkannen lopen sjouwen en doe mijn crew vriendinnen de groeten. Want ik ga exotische vogels spotten in Bulgarije”. Ad deed het graag en kundig en schoot tussendoor zelfs mooie plaatjes van in dit geval welhaast exotische loopsters en lopers.

Over de 18 km van heden viel trouwens nauwelijks een onvertogen woord. Al met al zal er dus wel lekker gelopen zijn.