Laten we eerlijk zijn, als lopers/loopsters zijn we nog ijdel ook en willen we graag zo voordelig mogelijk op de foto. Ontkennen heeft geen zin want wekelijks zijn de signalen ervan duidelijk te herkennen. Dat begint al voor de start, met de gekozen outfit bijvoorbeeld. Die wordt niet alleen op functionaliteit gekozen, de laatste hardloop mode speelt ook regelmatig mee. Snit, pasvorm en kleuren zijn treffend op elkaar afgestemd en tezamen met de nog frisse uitstraling uitnodigend voor de fotograaf.

Onze Petra, Erwin Olaf noemt haar soms al collega, smult van die aanblik en heeft op dat moment geen enkele moeite fotogenieke ijdele plaatjes te schieten. Dat verandert echter naar rato van de lengte van de duurloop. Bij de eerste tussenstop is de echte frisheid bij menig loper er al vanaf en creëren de meest ijdelen zich met de elleboog naar de voorste positie in de loopgroep voor de gebruikelijke actiefoto. Al eerder vertelde onze fotografe in vertrouwen dat bij digitalisering van deze plaatjes er na afloop al enig fotoshop werk aan te pas komt om sommige ijdeltuiten toonbaar op de site te krijgen.

Ja, u raadt het al, naar mate de loop langer duurt, wordt de uitstraling van de sporters er niet beter op. Om dan nog leuke, representatieve, beelden te knippen zonder de eigendunk van de atleten te schaden is niet onmogelijk doch wel arbeidsintensief door
de extra fotoshop tijd die daarmee gemoeid is. Dat de finish foto’s uiteindelijk het meest bewerkelijk zijn spreekt dus wel voor zich.

Sta je er leuk op vandaag ? Petra bedankt !

P.S.

CREW oproep: De lange dorstige afstanden komen er weer aan. Wie heeft melkkannen (2 liter) om te gebruiken bij de verzorgingspost? Graag komende zondag meenemen.