Hoe ver gaan ze, onze meisjes van het animatieteam om hun klantjes naar de finish van het zondag loopje te brengen ? Het plezieren begon ooit met een bekertje water ergens onderweg, getapt vanaf de lastdrager van de fiets. De lopers toen voelden zich verwend en waren er blij mee. Het gratis vocht gaf ze energie en voldoende kik tot aan de eindstreep van de lange duurloop.

De ontwikkelingen in sportbegeleiding gaan echter snel en de concurrentie in trainings mogelijkheden voor lopers is nog niet moordend maar de intensive care fase is/was wel in zicht. Reeds eerder is om die reden het animatieteam uitgebreid naar drie jongedames en het waterassortiment met sportdrank, fruit, hartige crackers en zoete gelletjes. En met succes. Het klantenbestand bleef redelijk in tact en de concurrentie kon niet volgen. De lopers genoten en liepen lange afstanden bijna fluitend, in ieder geval constant ouwehoerend, naar de eindstreep.

Tot de jongedames recent constateerden dat de sleur er een beetje in sloop en progressie bij de klantjes (talenten ?) een onbekend begrip was geworden. En als dan het animeren van leuke lopers en loopsters in je bloed zit, dan verzin je toch een andere prestatie bevorderende vorm van plezier ? Watersproeipistolen bijvoorbeeld. Als kleine kinderen werden de klantjes er vanochtend onderweg door de jongedames mee besproeid en gekoeld en als kirrende pubers trokken ze vervolgens soppend tot in hun schoenen verder. De lengte van de afstand was geen thema meer. Nee ze wilden snel naar mama om over hun avontuur te kunnen vertellen. Oh, oh, oh wat was er lekker gelopen.

N.b.
Volgende week naar verwachting weer warm weer en 32 km. We starten daarom nogmaals een half uur eerder in startgolven, dus om 08.20, 08.30 en 08.40 uur.
Ook de route wordt aangepast om de crew in staat te stellen iedereen onderweg op tijd van dienst te kunnen zijn.