Altijd lekker zo’n buitje voor het stof, toch ? Nou ja misschien iets minder na een week waarmee het watertekort in één keer van de probleemlijst geschrapt kon worden. En, laten we eerlijk zijn, voor de gemiddelde amateur loper ook niet echt aantrekkelijk om je bed voor uit te komen om vroeg op zondag morgen 10, 15 of 25 km te lopen.

Dat er ondanks de 100 % vochtigheid toch 38 lopers vanochtend aan de start verschenen komt dan waarschijnlijk omdat zij zichzelf niet als een gemiddelde amateur loper zien. En gelijk hebben ze. Als je net vorig weekeinde je marathonmedaille in Moskou hebt opgehaald en nu alweer in korte broek mee dartelt ben je bovengemiddeld. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de fanaten die voor Amsterdam en New York trainen en ook startten en niet klaagden over het gesop.

Er stonden er zelfs zonder trainingsdoel voor de korte termijn aan de start. Ook zij lieten de nattigheid het lichaam, en de spieren in het bijzonder, belasten tijdens hun tocht naar plekken waar je de crew graag ziet staan. Dan ben je eveneens apart hoor.

Één nadeel is er nog wel aan dit weertype. Het in relatie kwalificeren van de crew is moeilijk. Die dames zijn al(tijd) bijzonder, of meer bijzonder of bijzonderst (m.a.w. beter kan niet).

Conclusie ? Ondanks de regen, er is lekker gelopen.

N.b.
Volgende week ongewijzigd start vanaf Du Midi voor 19 km, dus geen Brienenoordbrug training waar even sprake van was.