De vraag van Rob Bouman een paar weken geleden waarom wij geen kartonnen in plaats van plastic bekertjes gebruiken voor de bevochtiging van de lopers, was even logisch als confronterend. “Eh . . niet aan gedacht” en iets over prijs werd er gemompeld.

De opmerking van Rob (die met zijn hoveniersbedrijf vanzelfsprekend uitsluitend groen ademt, denkt en handelt) bleek vervolgens bij de crew dames wel het ene oor ingegaan te zijn maar niet eruit. Zij zouden zich direct op de wisseling van product oriƫnteren (ja, de wekelijkse inkoop doen zij ook voor ons). Echter sneller dan Kipchoge gisteren in Wenen liep, berichtte Rob onze dames dat hoveniersbedrijf Bouman ons per direct sponsort met 10.000 gratis kartonnen bekers !

Vanochtend hebben we er al uit gedronken, na afloop werden ze ingezameld en morgen liggen ze bij het oudpapier. Mooi toch, die kleine ecologische voetafdruk en blijvende herinnering aan onze verantwoordelijkheid voor het milieu? Met veel dank aan Bouwman Hoveniersbedrijf.

En hoe het lopen verliep vanochtend ? Gewoon lekker. De laatste 10 km uit het schema waren voor niemand een probleem en bevestigden dat zij die volgende week in Amsterdam starten dat vol vertrouwen kunnen doen. De overigen kunnen zich voor een lekker rondje gewoon bij Du Midi melden.