Als je over heuvelen en in de natuur wilde lopen vandaag moest je naar Nijmegen. Als je daarentegen vlak wilde blijven en in mooie natuur wilde lopen kon je je gewoon aan de start bij Uylenburg melden. Bijkomstig voordeel bij de laatste optie was bovendien 2 km meer loopplezier want in Nijmegen hielden ze het traditie getrouw na 15 km al voor gezien.

De ca. 50 starters om 9 uur hadden geen spijt van hun keus voor het vlakke parcours. Afgezien van de eerste vijf kilometer richting onze onbetaalbare zorgvriendinnen bij de stop bij De Brede Hoek werd er voornamelijk in groen percelen gelopen. Over het Balijpad en door het Floriadepark. Na de kap van twee jaar geleden weliswaar met minder bomen opgesierd, maar de herfstkleuren benadrukten tezamen met schitterend hemelblauw en nadrukkelijke zon de schoonheid van de omgeving. Lopers genieten dan.

Het rouge aan de eindstreep op de wangen van de atleten was dan ook echt. Het genoegen over zo veel moois en plezier was eveneens echt. En de blijdschap dat we het kunnen en het ons realiseren? Ook echt.

Hoe we hebben gelopen? Echt lekker.