De start was koud. De temperatuur gaf weliswaar een acceptabele 7 gr aan maar de wind zorgde toch voor een ander gevoel. Een oncomfortabel begin dus. Misschien kwam dat ook wel door de afstand. Wederom een flink stuk van 28 km en steeds weer blijkt in deze fase van de training dat de metertjes van de voorgaande weken het lichaam toch wat aangedaan hebben.

Uiteindelijk deed het goede gevoel bij velen toch zijn intrede. Jacks gingen uit, de glimlach sierde hier en daar zoals gebruikelijk het gelaat en de verhalen kwamen op gang. Die ontwikkeling plezierde ook de crew. Want ook zij startten koud bij post een, doch warmden automatisch op toen bleek dat de lopers al in de plezier modus arriveerden en zich in dank lieten voederen.

Aan de finish bleken er wel wat pijntjes zich in het loopdeel van het lichaam van sommige lopers aangemeld te hebben. Voor de betrokkenen mag dat geen reden tot zorg zijn. Het hoort er gewoon bij en uit ervaring weten we dat die ongemakken het volgend weekeinde het lichaam alweer hebben verlaten.

Op naar de CPC volgende week dus maar of de rondjes in Delftse Hout. Het eind komt in ieder geval al een beetje inzicht en volhouden wordt zo steeds simpeler.