Toon komende week paradoxaal gedrag of stem je gedrag af op de theorie, dan loop je volgende week de marathon van je leven. Dat was (waarschijnlijk ?) de boodschap vanochtend van Robert van der Gaag over de ideale voorbereiding voor de missie over zeven dagen.

Zijn maatje Erik Westerhof had daar andere ideeen over. Hij zegt dat het aantal afgelegde trainingskilometers al een garantie zijn voor marathonsucces. Koppel daar verder normaal gedrag en het gebruikelijke rust en voedingspatroon aan vast en er is zeker geen enkele reden tot twijfel of enige vorm van onzekerheid meer.

Nog simpeler is wellicht het loopfeestje van deze morgen in herinnering te houden. De temperatuur, het zonnetje, de afstand, de verzorging en de algehele gezelligheid waren de kers op de inspanningen van de afgelopen maanden. Voor die belevingsmix en ervaringen heb je het allemaal gedaan en maakt je tot een bevoorrecht sporter. Zondag in Rotterdam en Madrid volgt de ultieme euforie en beloning. Daar past geen twijfel,  enkel vreugde.

Heel veel plezier allemaal !