De ene dag is de andere niet en zo verschillen ook alle duurlopen van elkaar. Zelfs als er zoals vandaag wederom 16 km richting Floriadepark gelopen wordt, zijn er verschillen met de voorgaande keren naar dit voormalig tentoonstellingsterrein.

Neem alleen al de tijd van het jaar waarin gelopen wordt. Nu in de vroege lente heeft de loopomgeving toch een andere bekoring dan in de zomer, herfst of winter. De kleuren, temperatuur en structuur komen anders bij je binnen. Raken je meer of minder en leveren wellicht een afwijkend energieniveau op.

Hetzelfde rondje met een ander loopmaatje naast je of met hetzelfde maatje doch met een nog leuker praatje heeft, weten we, ook invloed op de geest met effect op het lichaam en ook dat maakt het dan ongelijk aan de vorige ervaring.

Het grootste verschil vandaag echter met de voorgaande Floriade rondjes was de herintreding van de marathonners. Er waren er die sinds de marathonpiek van twee weken geleden zich vanochtend alweer met frisse oksels aan de start meldden. Daartegenover waren er ook die met succes een lege fietsband kopieerden en nog niet precies wisten hoe de aanstaande meters te doorstaan. Maar ze waren er wel en na afloop natuurlijk trots dat de draad was opgepakt en de eerste meters waren gemaakt.

Zo kun je over de verschillen bij gelijke rondjes nog wel even verder fantaseren. Denk dan niet aan de crew en fietsende coach/fotograaf a.u.b.. Die hoeven voor ons toch geen verschil te maken ?