De weergoden hadden waarschijnlijk toch spijt van het extreem barre weer van afgelopen week en boden ons daarom vandaag maar een compensatiedag aan. Nou na het feest van vanochtend in Meyendel zij het ze vergeven. Want een loopfeest is het geworden.

Misschien dat de aanwezige lopers al met een beetje weercoulance hadden gerekend want er stonden maar liefst 60 talenten voor negenen op de parkeerplaats van Meyendel te trappelen om de natuur in te trekken en meters te maken. Het was 2 graden voor de start. Toch nog een beetje fris dus. Maar het zonnetje kondigde zich al aan en zorgde voor een aangename stijging op de temperatuurschaal.

De eerste vijf kilometer liepen door slapend Wassenaar en eindigden bij de fourage wagens van Petra en Martin die door resp.Trudy en Annie werden vergezeld. Kort daarna kon duingebied Meyendel betreden worden en het grote genieten beginnen. De pracht van de omgeving is ieder bekend en toch verrast de schoonheid steeds opnieuw. Zodanig zelfs dat aan de in totaal te lopen 27 km nauwelijks werd gedacht. De duinen, kale bomen, bevroren vennen met sneeuwresten en de contrasterende blauwe lucht verzetten de zinnen en gaven energie voor komende week.

Als vanouds verhoogden de fourageurs, opgesteld bij Hotel Duinoord en het begin van de boulevard in Katwijk, de feestvreugde met hun diensten nog eens extra en hoorde, zag en voelde je blijheid alom. Want lekkerder kun je waarschijnlijk niet lopen.