Zomerse temperaturen op de dag van vader en start van de volgende marathontraining. Ja dan moeten er toch keuzes gemaakt worden. Zeker als ook de loopstart nog met een uur vervroegd is. Want laat je je als senior door de kinderen verwennen en sla je de training een keer over ? Of als de vaderdagverwennerij niet van toepassing op je is en je wel wilt trainen maar eigenlijk ook wel een keertje van een buitenontbijtje in eigen tuin wilt genieten, wat doe je dan ?

Of er vanochtend veel keuzestress was bij de uiteindelijke beslissing onder de wel en niet aanwezige lopers, is niet bekend. Feit is wel dat er 23 atleten om 8 uur voor de eerste 16 gerichte marathonkilometers vertrokken vanaf Jan zijn duivenpaleis. Met de zon op het lijf en 20 gr.

Aan de finish waren de lopers getekend door de inspanning en werd er nog minutenlang lichaamsvocht geproduceerd. Aan dat laatste waren de verzorgsters misschien wel mede schuldig. Want of ze (de lopers) nu wilden of niet, drinken moesten ze aan de posten en na afloop van de dames, en veel. Niemand overigens die dat erg vond, want de juiste keuze bleek gemaakt.