Houd ze in de gaten he, die verzorgsters. Want heb je het gemerkt ? Er werd vanochtend in intervallen van 6 km over de 18 km lange route gestiefeld. Vraag is nu of die ren van 6 in plaats van 5 km naar de verzorging toeval, een uitzondering of beleid is.

Ingeval van de laatste optie zou je de coaches er van kunnen verdenken op deze wijze stiekem de mentale hardheid van de lopers te testen of te trainen. Een goede zaak voor de atleet die de training met twijfel over zijn conditie is gestart, doch overbodig voor de kilometervreters die niet faseren en het liefst direct en zo snel mogelijk naar de eindstreep racen.

De hobbyisten die vanochtend dachten na de eerste post rechtsomkeer te maken en zo max. 10 km te lopen, kwamen wel bedrogen uit. De 6 heen en terug kostte toch 20 % meer inspanning dan voorgenomen. Maar goed ook misschien, want met 10 op de teller zit je na afloop toch apart van de duurlopers.

Hoe dan ook, lange of korte intervallen naar de verzorging, niemand klaagde na afloop. Lekker gelopen was er wel, en dat is geen toeval.