Het was kiezen vandaag, een etappe naar ’t Woudt of met de Urban trail een kunstrondje van 10 km door Den Haag. Naar schatting hebben ca. 15 lopers kunst gesnoven in het demissionaire Den Haag. Zo bleven er voor de start bij Uylenburg vanochtend concreet 27 atleten over. Zij wilden het groen en de 21 km naar ’t Woudt weer niet missen. Of misschien was het de drang naar de lange afstand en het verlangen naar de service van de crew die ze wederom naar Delfgauw dirigeerden.

Er werd in ieder geval exact om 9 uur gestart. En dat was toch opvallend. Want Aad, Flip en Jan waren afwezig en meer officiële dorpsomroepers hebben we niet om de lopers uit te nodigen zich naar de start te begeven en kort toe te spreken over de route van de dag. Maar klaarblijkelijk zijn de lichamen al dermate geconditioneerd dat kort voor negenen de meute automatisch richting vertrekpunt bewoog en dat weldra omzette in looppas richting Het Haantje, de eerste drankpost.

Met 17 graden viel er over de temperatuur niets te klagen, zelfs niet over het buitje tussendoor. Het zicht op ’t Woudt na ca. 10 km wierp de lopers andermaal terug in de tijd. Na de voeding aan de rand van het dorp werd de werkelijkheid weer betreden en de pas richting Thorbeckestraat ingezet. Daar aangekomen waren emoties hierendaar voelbaar. We waren nl. voor de laatste keer op de koffie bij Ton en Corrie. Zij vertrekken binnenkort naar Brabant en bieden de verzorgingspost een dezer dagen op Funda aan.

Ton, Corrie, heel veel dank voor de ontvangst en goede zorg gedurende vele jaren. Wees niet verbaasd als de looproutes richting Brabant omgelegd worden, want lekker lopen zonder jullie service is haast ondenkbaar.