De focus lag vanochtend wel erg nadrukkelijk op “lekker”. Gebruikelijk is dat de voor de start binnenstromende lopers hun maatjes zoeken en de route en het tempo afstemmen. Vandaag echter hing er voor het vertrek een vrijblijvend sfeertje. De eerste teruggekeerde en gebruinde vakantiegangers werden hartelijk verwelkomd en gedwongen direct hun ervaring te delen. Anderen die zich na een aantal weken van bewuste of niet gewilde looppassiviteit weer meldden, werden eveneens met liefde de fuik van open armen ingetrokken en overspoeld met belangstellende vragen.

Over de route, het gewenste tempo of de omstandigheden werd dus niet of nauwelijks gesproken, tot ca. 5 minuten voor aanvang. Toen kwamen ze toch nog, de loopvragen; “Wat ga jij lopen, hoe lang, welk tempo ?” Bij een volledige focus op de duurtraining spelen die zaken niet. Vandaag merkwaardig genoeg wel. Wellicht dat de afstand en het aangename temperatuurtje daar aanleiding toe gaven. Van 16 km raakt namelijk inmiddels geen enkele loper meer opgewonden en de blauwe lucht en 20 gr be├»nvloedden de prestatiedrang ook niet positief.

Uiteindelijk kwam de meute toch nog precies om 9 uur op gang, liep de meerderheid de volledige route en konden de meisjes van de crew voldoende voorraad aan hun klantjes kwijt.

En aan de finish ? Jawel, er bleek weer lekker gelopen te zijn !