Als het waar is dat hardlopen je hoofd leegmaakt, dan hebben 37 lopers vanochtend tijdens hun rondjes hun geestelijke ballast overboord gekieperd. Dat ging waarschijnlijk automatisch. Want het was benauwd vanaf de start om 08.30 uur, dan kom je moeilijker in je ritme en is er wat gemopper voor nodig om de aanbevolen 21 km een plek in het geheugen te geven. Tijdens dat proces blijkt een flinke portie sores gewist te worden en krijg je weldra bijna vanzelf een bevrijd gevoel over je heen. Het is een onbetaalbare ervaring en daarom gratis waarschijnlijk.

Petra en Trudy stonden vanmorgen op hun mini camping de drank en pepmiddelen ook gratis uit te delen. Maar zij hopen dat de “vrijwillige bijdrage kas” de komende weken weer met een aantal eurootjes gespekt gaat worden om de service op niveau te kunnen houden. Contant in het bakje op de voedertafel of d.m.v. overboeking (rek.nr. staat op de home pag.), het maakt ze niet uit. Als ze maar kunnen blijven schenken, snijden en aanbieden.

Nu er na de opfrisbeurt van heden weer geheugenruimte is, onthoud dan dat er volgende week, overeenkomstig de afspraak, in startgolven vertrokken zal worden. Om 08u20 voor de tempogroepen 6.10 – 6.30 en 6.30 – 6.50/km, om 08u30 voor 5.30 – 5.50 en 5.50 – 6.10/km en om 08u40 voor 5.10 – 5.30/km. Startgolven zijn overigens standaard bij afstanden van 25 km of meer.

En na de startgolven en de finish, koffie ? Onthoud dan ook dat per vandaag de consumpties  direct op het terras aan Du Midi afgerekend kunnen worden. Scheelt wachten aan de kassa. Kan het nog mooier ?