Het was een allegaartje vanochtend voor de start. Aan starttijden, lopers, begeleiding en weersomstandigheden. De startgolven voor de trip van 28 of 18 km waren al kenmerkend voor de verschillen. Vervolgens bleek de eerst gestarte groep uit een mengelmoes van ex talenten, half geblesseerden, herstellende en herintredende lopers te bestaan. “Dapper” noemden deze lopers zichzelf. Ze bedoelden waarschijnlijk “eigenwijs”, doch dribbelden uiteindelijk 11 km bij elkaar.

Onder de volgstarters bevonden zich strategen die de bui al zagen hangen en daarin aanleiding vonden het zondagse uitje tot 18 km te beperken. De bikkels twijfelden geen moment. Die bekommerden zich niet om dreigende donkere wolken, wensten van iedere 28 km stap te genieten en kregen als dank de volledige regendouche over zich uitgestort. Toch kwamen ze lachend over de finish, ze hadden tenslotte genoten.

Annie onze nieuwe fotografe, fietste daar tussendoor. Bleek, even als haar camera, niet waterbestendig doch schoot er digitaal lustig op los en bleek aan de koffie toch alweer aardig opgedroogd te zijn.

Tot slot bestond zelfs de crew vandaag uit een mengeling van talenten. De ervaring bij Petra en Trudy, het enthousiasme bij Marian, en bij Flip, eh .  .  .  (senioriteit ?).