Waren het blessures, vermoeidheid, sociale verplichtingen of de onaangename kou die tot “slechts” een 40 tal lopers leidden aan de start vanochtend ? In ieder geval konden de afwezigen wel op begrip van de aanwezigen rekenen. Want oh, oh, wat was het koud met die ongeveer -10 op de gevoelsmeter.

De startrichting droeg trouwens ook niet bij tot een lekkere warming up. Tegenwind werd er vertrokken voor max. 25 km richting Zoetermeer. De tochtige ellende uit het oosten maakte de eerste kilometers moeilijk. Hier en daar werd er naar adem gehapt, de kragen en mutsen verder opgetrokken en moeizaam het juiste ritme gevonden.

Ja, er werd zelfs meer dan anders gemopperd en de hobby ter discussie gesteld. Dat duurde overigens maar ongeveer een half uurtje dat mopperen. Om precies te zijn tot aan de eerste verzorgingspost. Daar stonden namelijk twee bekenden hartelijk en vrolijk te zijn en met een ijzige glimlach, koude, lauwe en warme dranken te schenken en “frisse” etenswaren te serveren. En dat herhaalden ze nog drie keer ook !? Zou dat een roeping zijn ?

Na de eerste post verbeterde de gemoedstoestand dus en bewogen de ontdooide ledematen richting de beschutting van Zoetermeer en uiteindelijk met deels wind mee via het Balij bos retour naar Du Midi. Voor de toeristen werden daar de vuurkorven al aangestoken. Te laat voor menig loper. Die verlangde naar de warmte van de sauna, een warm bad of de douche en vertrok direct. Anderen konden de koffie toch niet weerstaan en mompelden, als je goed luisterde, met stijve kaken dat ze toch wel lekker hadden gelopen !