Het duurt waarschijnlijk niet lang meer of de hierarchie ligt helemaal overhoop tussen de tempogroepen. Ja dat komt door de activiteiten helemaal achteraan. Aad heeft daar een aantal lotgenoten om zich heen verzameld die met elkaar energie putten uit hun successen in het verleden en motivatie halen uit de ongemakken die een iets hoger dan gemiddelde leeftijd nu eenmaal met zich meebrengen.

Over het einddoel van hun inspanning wordt hardop niet gesproken. Maar het gerucht gaat dat deelname aan de Jubileumloop de eerste fase moet afronden. En daarna ? Ze willen er (nog) niet over praten.

Knap is het wel, weer helemaal van nul te beginnen, naar lekkere adem te happen en de pijntjes te verbijten.

Tegelijkertijd realiseren zij zich hoe bijzonder het is dat er ook vandaag weer talenten voor de maximale 30 km aan de start verschenen. Of voor minder, maar wel in een serieus tempo.

Ach hierarchie, wat maakt het uit. Vandaag bleek eens te meer dat ondanks de verschillen iedere loper bij Lekkergelopen! geniet van zijn of haar mogelijkheden en de vreugde daarover graag met anderen deelt.

Voor de meisjes van de voedselbank en fotografe Annie (Leibovitz wordt ze al stiekem genoemd) zijn er sowieso geen verschillen. Zij voeren en laven iedereen op sportschoenen zo lang als nodig om iedereen gelijk over de finish te krijgen. Misschien volgende week al bij de 32 km Vlaardingsevaart. Zou mooi zijn.