32 km !!! De meesten nemen er de auto voor, anderen nemen de fiets, mits electrisch aangedreven en uitzonderingen trekken er de sportschoenen voor aan op zondagmorgen. Een aantal van die uitzonderingen berichtten via facebook eerlijkheidshalve wel dat ze zich daarvoor op vrijdagavond eerst moed in drinken. Zij kennen blijkbaar hun beperkingen en weten dat ze naturel de eindstreep van die afstand nooit bereiken.

Het ging richting Vlaardingervaart, omgeven door 21 gr en het zonnetje op het bolletje. Vooraf ging de bewondering al uit naar de atleten die voor ongeveer hun zesde PR in het trainingsschema zouden gaan. Misschien waren ze geïnformeerd over de schoonheid van de route, de extra aandacht van de crew bij zo’n lange afstand of waren ze gewoon naïef en wisten ze niet wat ze te wachten stond. In ieder geval was er voor de start geen spoortje van nervositeit bij hen te ontdekken. Dus vertrokken ze vrolijk, fris en fruitig.

Trots bereikten ze de finish met hun zoveelste PR, gaven toe lekker gelopen te hebben, doch aan het eind inwendig de afstand ook gepast vervloekt te hebben. Kreunend, puffend en steunend werden de laatste stappen gezet en met de laatste krachten twee armen de lucht in gestoken bij het overschrijden van de finish. 32 km, en naturel ! Zie ze glimmen op de foto. Waardering is wel het minste wat ze hebben verdiend. Gefeliciteerd toppers !