Zo, die lange van 27 km is ook weer van de lijst. Het einde van het schema is in zicht. Volgende week voor de bikkels nog een dertiger op en onder de Van Brienenoordbrug en dan is het aftellen en afbouwen voor Amsterdam.

Van de 38 liefhebbers vanochtend liepen er uiteindelijk 19 de hele route richting de forenzen van Zoetermeer. Dat betekent overigens niet dat de 19 die korter liepen, geen liefhebbers zijn. Integendeel waarschijnlijk, want zij bewezen met een stukje of veel korter ook te kunnen genieten en hun activiteit lief te hebben.

Met een graadje of 16 werd de temperatuur als prima ervaren en het zonnetje na de buien van de afgelopen dagen door allen met knorrend genoegen tot de huid toegelaten. Eigenlijk was het dus een ideale loopdag. Mede natuurlijk door de verbale en digitale begeleiding van fotoflitser Annie en schenktuiten Petra en Trudy.

Misschien was het wel veel van hetzelfde vandaag. Maar blijkbaar verveelt het nooit en kijken we reikhalzend uit naar de bestorming van de Brienenoord volgende week.