Het tafeltje met zoet, zout, fris en fruit werd strategisch onder aan de Van Brienenoordbrug in het zonnetje opgesteld. Zelfs twee bijpassende campingstoelen kwamen uit de achterklep van het cateringkarretje en werden direct na de start gevuld door de dames van de bediening. “Zo”, zullen die om 9 uur gedacht hebben, “laat die 28 klantjes van ons maar lekker het bruggetje bestormen, wij komen pas in actie als ze voor ons staan”.

In de mate van actie hebben de dames zich uiteindelijk wel vergist, want na ca. 20 minuten hadden de eerste lopers de Nieuwe Maas via de brug al heen en weer overgestoken en stonden ze vragend om het eerste vocht al aan tafel. De andere lopers meldden zich kort daarna in kleine groepjes voor de eerste slok en liepen aansluitend het extra lusje van 2,5 km over het Toepad en Kralingse Zoom. De kuiten en bovenbenen signaleerden daar, na de hoogte meters van de brug, vals plat en kregen dus geen rust. Ja een beetje, toen tafeltje dekje weer in zicht kwam en nat en droge doop toegediend kon worden. Vervolgens diende direct de brug weer aangevallen te worden. En dat ritueel herhaalde zich, afhankelijk van het doel, de vorm of de zin van de individuele loper, twee, drie of vier keer.

De dames in de campingstoelen volgden het allemaal met plezier en constateerden aan de finish dat alle lopers hadden genoten van het parcours, het weer, de verzorging en de internationale triathlon atleten die voor hun wk op de fiets eveneens de hele ochtend via de brug de Nieuwe Maas overvlogen.

Impressie Brienenoordbrug : filmpje van Frank.