Op basis van de weersvoorspelling stond al vast dat het een prachtige loopochtend zou worden. Slechts 15 km stonden voorgeschreven, blauwe lucht met 12 gr aan de start en na de finish met het zonnetje op het getrainde lichaam aan de koffie. Een beter scenario is voor een hobby loper haast niet denkbaar. Hoewel, voor de lopers die tot max 10 km kwamen is die afstand in genoemde omstandigheden misschien het ideaal plaatje.

De hobbyisten met binnenkort een marathon in de agenda namen het toch nog iets serieuzer en benutten de gelegenheid voor een vroege 8 uur start en 10 km extra en noteerden daarmee dus 25 km op hun oktober cv.

Laten we hopen dat de maatjes die reeds eerder voor vandaag voor de hoofdstad marathon hadden gekozen, evenzeer van de omstandigheden hebben kunnen genieten en na afloop ergens op een terras hun zegeningen hebben geteld.

Het waren er heden dus 10, 15, 25 of 42. In alle gevallen eigenlijk een kwestie van een paar uurtjes. Een paar uurtjes van plezier. Gratis. Maar als je erover nadenkt heel bijzonder en kostbaar.