Het was druk vanochtend in Tineke’s mode shop. De online of persoonlijk bestelde sport hoodies konden worden gepast, afgenomen en betaald. En wat zijn ze mooi geworden deze door Du Midi en Bob Maltha gesponsorde en speciaal voor Lekker gelopen! ontworpen capuchonvesten. Donker blauw, lekker zacht en warm. Ideaal voor na de lange duurloop, om je sympathie voor de sponsors te tonen en je betrokkenheid bij Lekker gelopen! uit te dragen.

De eerste afnemers hadden er na afloop van de 16 Floriade Zoetermeer kilometers al direct profijt van en paradeerden ermee al opvallend trots een paar maal over het terras en in het restaurant. Dat wordt volgende week vast één blauwe Lekker gelopen! armada tijdens het 20 jarig jubileum feest als iedereen in zijn nieuwe outfit verschijnt.

Sommigen vonden helaas, anderen gewoon logisch dat ondanks de modeshow er nog wel gelopen moest worden. Voor de massa onder de aanwezigen waren bij 12 graden en een stevige wind 16 km voorgeschreven. Elly, Elly en Andre hebben echter Pisa marathon ambitie en legden zichzelf om die reden 32 km op. Zij leverden daarvoor het extra slaapuurtje in, vertrokken om 8 uur en beëindigden de catwalk een half uurtje na de laatste Floriade ganger. Geweldig gedaan. Net als Rob van Puffelen die weer bij de training aansloot na zijn succesvolle eerste marathon in Amsterdam. Zijn getoonde medaille glom als goud en diende als aansporing voor herhaling in Rotterdam.

Hoe zou het overigens met onze maatjes in Dublin zijn gegaan vandaag ? Zij zijn allang geen marathondebutanten meer. In tegendeel je zou ze gerust geharde duursporters kunnen noemen. Maar een marathon blijft bijzonder weten we. Laten we hopen snel goed nieuws te ontvangen en volgende week mooie verhalen aan te kunnen horen.

En volgende week, 5 november, viering van het 20-jarig Lekker gelopen! jubileum. Feest !