Gisteren nog had Pluvius niet veel goeds voor vandaag voor ons in petto. Geheel volgens zijn specialiteit zou er vanochtend veel water over ons uitgestort worden. Menig loopmens (zo genoemd op verzoek van D66) bibberde bij die wetenschap en moest een hoge drempel slechten om aan de 16 km start te verschijnen. Slechts een enkeling verzaakte en kan spijt hebben van die beslissing.

De regen en temperatuur vielen namelijk reuze mee. Enkel Aeolus lag dwars en houdt waarschijnlijk niet van loopmensen. Waarom zouden wij anders door zoveel wind tegengewerkt moeten worden bij het invullen van onze hobby? Richting Floriade hadden we er in de rug nog een beetje voordeel van. Richting de stal was de tegenwerking knap vermoeiend tot tegen het irritante aan. Maar ja, het was een training en het begin nog wel van het nieuwe doel richting Rotterdam.

Voor de crew bestaan die niet, trainingen. Die draaien altijd op volle toeren, letterlijk in weer en wind. Dus tapten ze ook vandaag voor ons weer uit het juiste vaatje met bijpassende gerechten.

Kortom . . . we zijn begonnen! en liggen volledig op koers richting het grote doel.