Waar kijken lopers het meeste naar uit voor de zondag training? Misschien naar de “meisjes” van de crew? Dan hadden ze vandaag pech, de helft van het team bestond uit heren. Sowieso niet het geluid van de wekker die een half uurtje eerder gaat dan normaal op zondag. Het meest logische antwoord is na afloop; de douche, de benen languit, na genietend van de prestatie. Gelukkig zijn er nog veel die ook voor de gezelligheid komen en kiezen voor een keerpunt bij de eerste drankpost. Tijdens het lopen gaat het verstand op nul en de blik op oneindig. Enne….. een oranje brievenbus is geen verzorgingspost. Aan dat probleem wordt gewerkt, ze worden flink gereduceerd in het straatbeeld om de lopers deze desillusie te besparen. Een auto met een achterklep open doet de lopers ook watertanden.

De kilometervreters konden vandaag kiezen uit 19 of 28 km inclusief volledige verzorging door de spontane inval crew Jan, Annie en Sjaak. Het water was niet aan te slepen. Gelukkig heeft Annie overal contacten en met behulp van haar netwerk heeft de NS haar steentje bijgedragen om de snel leeglopende waterkannen die als drank en douche gebruikt worden weer te vullen.

Dat 20 lopers de volledige afstand  hebben volbracht en één zelfs met een afstand P.R. is toch wel weer fantastisch en bewonderenswaardig. Want “Tja”, zo zei één van hen, “Een marathon is leuk, alleen jammer van dat hardlopen.”