Toen we nog bij DuMidi verzamelden, bleef iedereen inclusief de crew, daar hangen voor een kop koffie, een punt appeltaart of een tosti. Nu Lekker Gelopen verzamelt en start vanaf het clubhuis van de Dobbevliegers is de situatie veranderd, zeker nu we ook de mogelijkheid bieden om zowel voor marathon-afstanden als voor kortere (halve marathon) afstanden te trainen. Dit leidt er de afgelopen periode toe dat onze vast crew erg lang moet wachten in een verder leeg clubhuis voordat de laatste lopers terug zijn. Dat is behoorlijk saai en ongezellig. Omdat we zuinig zijn op onze vaste verzorgers Trudy en Annie, is besloten om vanaf volgende week het clubhuis beschikbaar te stellen voor ontvangst, verzamelen en nog even naar het toilet voorafgaand aan het lopen. Daarna gaat het clubhuis dicht. Als mensen na hun rondje met elkaar nog wat willen drinken, dan kan dat bij een van de horecagelegenheden die zich op wandelafstand bevinden.

Dit betekent dat je vanaf zondag 19 februari geen spullen meer in het clubhuis kunt achterlaten! Iedereen moet zijn/haar eigen spullen, sleutels, een flesje water en banaan of koek in de (eigen) auto of in de fietstas achterlaten. Maak hierover onderling met elkaar afspraken indien nodig.

Onderweg blijven we verzorging aanbieden, al gaat de komende tijd ook daarin wel iets veranderen. Het idee is te gaan werken met een inschrijfsysteem, waarbij Annie en Trudy kunnen worden gekoppeld aan mensen met een auto en ook gaan we kijken of we bij het samenstellen van de routes drankposten kunnen organiseren bij lopers thuis. Meer informatie hierover volgt binnenkort. Tof als we allemaal een klein steentje bijdragen, zodat we ook de komende 25 jaar blijven zeggen: ‘We hebben weer Lekker Gelopen!’

Anne-Marie Nelck
Namens het bestuur van Lekker Gelopen