Dat was de grote vraag vandaag die verschillende keren voorbij kwam.
De route dwong ons goed op te letten; we werden verrast door konijnenpaadjes, poldervergezichten en groetende roedels racefietsers.
Alles was tot in de puntjes verzorgt en we genoten van de verzorging onderweg met een kwispelende hond die ons uit de verte al zag aankomen.

Terwijl invalshoeken van de boerenprotesten werden uitgewisseld dribbelden we met een stabiel tempo de N3MP-polder in. Dramatische wolken partijen wisselden blauwe lucht af; het bleef droog vandaag. Het was zomer en we genoten van de omgeving waar insecten het druk hadden met bermbloemen.

Waar gaan we naar toe?
Herstellers van blessures waren blij met iedere stap die weer een PR betekende; anderen voelden juist weer blessures opkomen en twijfelden over een zomerstop. Toch maar geen schoenen mee naar de camping?
Stil werden we van stilstaande lopers die hun verhalen deelden van scans, MRI’s en fysio-bezoeken. Wij voelden hun frustratie: natuurlijk wil je weer lekker lopen. Het zou vast goed komen en we duimden mee voor een spoedig herstel.

Ze knepen met hun ogen en beten op hun lip; meerdere lopers hadden hun zinnen al gezet op een Marathon; Terwijl we tussen riet en over bruggetjes vlogen passeerden verschillende Europese steden de revue: sommigen waren juist heel erg vlak terwijl andere juist veel uitdagende hoogtemeters hadden. M’n benen voelden goed en gaven aan dat er geen enkele reden was om ook niet voor een marathon te gaan trainen. ‘Wij willen ook best. Waar gaan we naar toe?’ vroegen ze. M’n hoofd was nog niet zo ver; eerst maar eens op vakantie. Of de schoenen meegingen wist ik nog niet. Meestal springen ze als verstekeling op het laatste moment in een koffer of tas.

Op de rechte stukken moesten we ons vandaag inhouden om niet te hard te gaan; gelukkig hadden meerdere lopers de route in het horloge gezet zodat we niet verdwaalden. We bleven redelijk goed bij elkaar vandaag keurig 2aan2.

Voorbij de molen draaiden we als duiven nog een extra rondje en keken elkaar aan.
Het was een heerlijke start van de dag en we zouden wel zien waar we de volgende keer zouden rennen;
We hadden Lekkergelopen.

Grrh