De afgelopen week werden de hoogste temperaturen ooit bereikt in Nederland. Komende jaren gaan we leven als nomaden in een woestijn. Rivieren verdrogen, bruggen die niet sluiten vanwege de warmte kunnen we weg halen en we kunnen makkelijk van het aardgas gas af als we de zonne-energie opslaan in de aarde.

Gelukkig was het afgelopen zondag iets koeler en regende het zelfs af en toe. Helemaal niet erg als er 25 kilometers afgelegd moeten worden, maar menigeen wilde toch liever iets aangenamere omstandigheden. We waren in elk geval warm gelopen en na afloop was het gezellig druk op het terras van Du Midi, waar de zeildoeken overspanning zorgde dat er droog iets nats genuttigd kon worden.

Aan het uiteinde van de tafel waren Elly, Ria en Peter druk met hun mobieltjes in de weer. Het ging over Arctic Circle Trails en over afstanden van 19 km de eerste dag en 31 km de tweede dag ergens rond de poolcirkel dwars door natuurgebieden en over heuvels met een totale stijging per loop van 580 meter.

Met deze temperaturen denk je dan dat zij een verstandig besluit hebben genomen om ergens in de sneeuw rond te gaan lopen. Helaas bleek dit niet helemaal waar en kunnen de temperaturen ook daar net zoals bij ons zijn. Tijden zijn volgens Elly, Ria en Peter niet belangrijk, mee doen en iets unieks ervaren des te meer. Vanaf hier wensen we onze Lekkergelopen lopers veel succes, maar vooral veel plezier.

Volgende week staat er 18 of 28 km op het programma, over hoge of lage temperaturen zeuren we niet. We weten allemaal dat elke 5 km zonnetjes staan te schijnen en als je de afstanden verdeelt lijkt het minder ver.

Na afloop ook nog een ijsje, we doen net of we ook rond de poolcirkel staan.

https://arcticcircletrails.org/