Eens niet over de weg maar door het bos, de duinen en het strand. Lopen door het bos of duinen zorgt voor wat hindernissen (takken, kuilen). En hoewel ze makkelijk te overwinnen zijn, moet je lichaam er toch rekening mee houden. Daarom wordt heel je lichaam getraind, ook de kleine spieren die instaan voor je evenwicht. 

Op deze zonnige maar koude zondag is de start zoals altijd op de parkeerplaats bij de boerderij. Na de start gelijk naar een (hoger gelegen) uitzicht punt, Dat hakt er gelijk in. Daarna een aantal kilometer door het bos. Op het fietspad richting Scheveningen ging het verrassend eenvoudig ondanks de stijging die daar toch wel is. Op de terugweg via het strand bleek wel waarom. De hele weg terug een stevige wind tegen. De koffie bij de boerderij smaakte er niet minder om.

In totaal 12,5 km “lekker gelopen” op deze mooie zondag.
Wil je een keer meelopen? Dat kan. Elke eerste (en derde) zondag wordt er getraind in Meijendel, weer of geen weerr. Deze week waren er 4 groepen die van start gingen, allemaal verschillend in afstand en tijd.

 De foto’s zijn geplaatst op de pagina van de strandtraining, loop gerust een keer mee.

 Van onze correspondent uit Meijendel.